Köpråd för en lyckad affär.

Hemleverans.

Installation.

Återvinning.

Du ska bli nöjd.

Dammsugare
En dammsugare bör ha bra luftflöde och inte vara alltför högljudd. I övrigt finns det en hel del som skiljer en dammsugare från en annan. Olika modeller har skiftande funktioner: påslösa dammsugare, cyklondammsugare, teleskoprör, hepafilter, mikrofilter med mera. På marknaden finns det även självgående dammsugare som gör jobbet år dig! Eller kanske passar det med en centraldammsugare i ditt hushåll.
Diskmaskin
När du ska köpa ny diskmaskin behöver du främst tänka på hur stort hushåll du har och ditt behov av diskning. Bänkdiskmaskinen kan vara ett bra val för ett mindre hushåll, medan golvdiskmaskinen lämpar sig bättre för familjehushållet. Energiklassning, programutbud och diverse olika funktioner skiljer från en maskin till en annan. En bänkdiskmaskin tar ungefär fyra till fem kuvert. Vanligare är en golvdiskmaskin som finns i en mängd utföranden med en kapacitet på sju till fjorton kuvert. Ljudnivån varierar med olika modeller.
Kyl & Frys
Utbudet av kylskåp och frysskåp är stort. Det finns kombinerade kylar och frysar, separata skåp, kylboxar med mera. Dagens kylskåp är överlag riktigt energisnåla, energiklassificeringen hjälper dig att enkelt hitta rätt bland skåpen. Vitvarutillverkarna har olika namn för sin typ av automatisk avfrostning – en funktion som gör att du slipper frosta av frysen. En kombinerad kyl och frys är ett bra val för ett mindre hushåll. Det tar inte så mycket plats och sparar energi. För en större familj är två separata skåp – en kyl och en frys.
Luftvärmepump
En luft/luft värmepump är ett jättebra komplement till ditt befintliga värmesystem om du vill sänka din uppvärmningskostnad och samtidigt få en bättre inomhusmiljö. När du sänker din uppvärmningskostnad gör du samtidigt en insats för miljön. Värmepumpen består av två delar, en del sitter på utsidan av huset och tar upp värme/energi från utomhusluften. Den andra delen sitter inne i huset och sprider värmen via en fläkt.

Leverans och installation av vara utföres på befintliga godkända el och vattenkopplingar, Vi ansvarar inte för golv och väggar, det åligger kunden att skydda och täcka golv m.m. Man bör efterkontrollera och ev. efterdra vvs-kopplingar för att undvika läckage.

Mikrovågsugn
Mikrovågsugnar finns i en mängd olika modeller. De enklare ugnarna kan ses som ett komplement till den ”vanliga” ugnen medan modeller med en mängd program snarast kan jämställas med en vanlig ugn. Det finns en hel del finesser, så som tex grill och crisp, kombinationsugnar, digitala displayer, att beakta när du ska köpa en mikrovågsugn!
Ugn
När du väljer spis eller separat ugn är det viktigt att tänka igenom hur köket ska fungera. Valet påverkar utseendet och funktionen i det rum som en familj ofta spenderar allra mest tid i. Spisen kan ha separat ugn och häll, keramikhäll, gjutjärnsplatta, induktionsteknik eller kanske en kombinations ugn eller varmlufts ugn.

Tänk till hur du vill att ditt kök ska se ut. Vill du ha golvspis eller en separat ugn och häll, så kallad inbyggnads ugn och inbyggnadshäll? Ibland kan det vara bra att ha en mindre ugn som tar kortare tid att värma upp och kräver mindre energiförbrukning vid tillagning. I dessa lägen är en dubbelugn ett bra alternativ.

Spis & Häll
När du väljer spis är det viktigt att tänka igenom hur köket ska fungera. Valet påverkar utseendet och funktionen i det rum som en familj ofta spenderar allra mest tid i. Spisen kan ha separat ugn och häll, keramikhäll, gjutjärnsplatta, induktionsteknik eller kanske en kombinationsugn eller varmluftsugn.

Det finns främst två olika sorters spisar på marknaden – spis med glaskeramikhäll och spis med gjutjärnsplatta. Glaskeramikhällen blir allt vanligare och reagerar snabbare när effekten på plattorna ändras. Den är enklare att rengöra än gjutjärnsplattorna och har ofta variabla värmezoner som gör att du kan anpassa värmekällans storlek efter storleken på det kokkärl som används. Gjutjärnsspisen är ett billigare val än keramikhällen, men en keramikhäll är mer ömtålig.

Tvättmaskin & Torktumlare
Toppmatad eller frontmatad? Hur mycket tvätt ska tvättmaskinen kunna ta? Hur hög centrifugeringskapacitet behöver du? Hur mycket energi drar tvättmaskinen? Vilken tvättmaskin passar dig bäst? Här hittar du information om tvättmaskiner och dess egenskaper. Inför valet av ny tvättmaskin finns det en hel del att tänka på. Hur ser det ut i rummet som tvättmaskinen ska stå i? Hur mycket och ofta tvättas i maskinen?

Frånluftstumlare eller kondenstumlare? Det finns två huvudtyper av torktumlare, frånluftstumlare och kondenstumlare. En frånluftstumlare måste anslutas till en ventilationskanal för att föra ut den fuktiga luften från huset via en utblåsventil och är endast ett alternativt för dem som inte bor i flerfamiljshus. Kondenstumlaren kyler ned den varma och fuktiga luften som då kondenseras till vatten.

Service sedan 1975.

Hos oss hittar du alltid ett brett utbud av vitvaror från välkända varumärken och inte minst – kunnig personal! Ett problem för er, en möjlighet för oss. Vill du, så kan vi alltid erbjuda hemleverans, installation och bortforsling till ett lågt pris.

Vi hjälper er med allt ifrån en glödlampa till kyl-frys och spis. Vår höga servicenivå mot dig som kund värdesätter vi högst av allt. Vi jobbar på ett effektivt sätt så att vi ska få kunderna så nöjda som möjligt.

Håll koll på oss.

KAPITALVARUCENTER AB

Florettgatan 20
254 67 Helsingborg

042-15 50 05
helsingborg@elon.se

Vardagar: 8-18
Lördagar: 10-14

ELKOMPANIET AB

Verkstadsgatan 1
263 39 Höganäs

042-34 04 60
hoganas@elon.se

Vardagar: 8-18
Lördagar: 10-15
Söndagar: 11-15

Öppettider i påsk hos oss i Höganäs

Långfredag: 11-15
Påskafton: 10-15
Påskdagen: 11-15
Annandagpåsk: 11-15